Rozwiązanie zagadnienia płaskiego teorii sprężystości w układzie współrzędnych prostokątnych / O pewnych szczególnych przypadkach wytrzymałości tarczy nieograniczonej z odmiennym ośrodkiem zarysu eliptycznego - Szelągowski, F. (Engineering Transactions, 1953)
Data in PDF.