Drgania Swobodne i Wymuszone Belki z Dużymi Ugięciami - Szcześniak, W. (Engineering Transactions, 1986)
W pracy omawia się drgania swobodne i wymuszone belki lepkosprężystej z nieprzesuwanymi podporami. Ugięcia belki są duże. Nieliniowe równanie ruchu całkowano numerycznie, opierając się na metodzie SSpj i punktu środkowego. Praca jest ilustrowana szeregiem przykładów obliczeniowych.